Wednesday, 21 February 2018

Pulley lab



Table for pulley lab



objectweight in airapparent weight in waterbuoyant force (weight in air-apparentpulley weight in airlength of string
weight 10.15 N0.1 N0.05 N10 N40.5 cm
weight 20.2 N0.15 N0.05 N4 N44 cm
weight 30.25 N0.2 N0.05 N1.2 N24 cm
weight 40.5 N0.45 N0.05 N1.2 N31.5 cm
weight 51 N0.8 N0.2 N1 N32.5 cm
weight 62 N1.75 N0.25 N0.75 N37 cm
weight 72.15 N1.85 N0.3 N0.5 N44 cm
weight 85 N4 N1 N0.25 N37.5 cm
weight 910 N8 N2 N0.2 N28 cm




Wednesday, 14 February 2018

Electric charge lab

Electric charge lab

1. Infer Why did you rub the balloon on your sweaterPredict what might have happened if you simply touched the balloon to your sweater instead of rubbing it.
Ans: When you rub a balloon against your sweater, the balloon will transfer electrons from the sweater, which leaves the sweater positively charged and the balloon negatively charged. If you simply touched the balloon to your sweater instead of rubbing it, there are not any charged transfer, because there are no friction occur.
2. Key ConceptWhy do you think the balloon interacted the way it did with your sweater and with the stream of water?
Ans: Bcause the charge is not equal; therefore, it need to make contact to balance itself. (equivalent)






Wednesday, 10 January 2018

Mapping vector




Startpoint - M.201

East 6 steps
South 23 steps
East 14 steps
South 16 steps
West 37 steps
South 46 steps
West 15 steps
North 15 steps
West 18 steps

South 12 steps

Endpoint- Auditorium



Thursday, 16 November 2017

Color labs

Lab activity on light
Inline image 1
Materials
-Flashlight
-Red filter
-Green filter
-Blue filter
-Yellow filter
-Purple filter

Activity a
1. r+g, r+b, b+g
2. work with another group—put a color paddle over flashlight, shine on white paper—so a red, a green, and a blue
Activity b
3. view white paper through color paddles—record results
4. view colored objects through color paddles

Color by Addition

So, in addition, it has 2 flashlights.
R+G= White, R+B= White, B+G= White
It will form a white color on the paper sheet, unlike the subtraction one which will form a new color.
First, choose two color cards and shine through it separately (don't put them together) 








color by subtraction

 First, take two color cards and stick it together then get the flashlight and shine through it and take a look at the color.
It forms a new color due to the two-color that's overlapping with each other.


By adding red and green together the result is Cyan!


By adding blue and red together the result is Magenta!


By adding blue and green together the result is Green!




Wednesday, 13 September 2017

Crystallization of milk



Crystallization of milk


Procedure:

Step 1: We pour the milk into the zip lock, close it and put it in the container.



Step 2: Put the ice on its zip lock, and then pour the salt on the zip lock.


Step 3: Shake the test tube rack by push and pull it.


Step 4: After shake it, the milk will be freeze and you can eat it! In addition, you can add some topping if you like it.


Result: It is very delicious!




Questions

1)  why do we add salt to the ice?
Answer: It destroys water's bond so the temperature drops down faster.

2)   why do we add the cookies and other things, only after the milk has frozen slightly
Answer: Because some topping is heat capacity so it will slow down the process.

3)  what are two factors that affect the freezing you think?
Answer: Movement and temperature.

4)  why do you need a bit of air in the bag?
Answer: For the milk to move around to make contact with the ice.




Thursday, 1 June 2017

A density









7. Calculate the density of each of your mineral sample. How could you use the densities to identify the minerals?
Ans: Yes because if density is the same, it will be the same type of mineral.

key concept would density or color be more useful in identifying a particular mineral? Explain your answer.
Ans: Color is useful because a color is easily observed, but not always a reliable characteristic for the identification of minerals. 
         Density is useful because Each mineral has a characteristic density (density does not vary with the size of the mineral).